Šrink plastika

Zadnje ogledano

Shrink plastika za Ink-jet tiskalnik A4, 5kos BelaPovečaj

Shrink plastika za Ink-jet tiskalnik A4, 5kos Bela

1611-001

1

15,90 €

Skrčljiva plastika za ink-jet tiskalnike. Motive sedaj lahko tudi printate, jih izrežete in segrejete v pečici.
Postopek:
·    Motiv sprintate na skrčljivo plastiko z ink-jet tiskalnikom. Plastika se lahko printa na kateri koli strani. Pred nadaljnjim rokovanjem naj se dobro posuši.
·    Izrezano obliko lahko segrevate v navadni kuhinjski pečici. Pri rokovanju s pekačem uporabljajte kuhinjsko rokavico za vročo posodo. Nikoli ne dovolite uporabe pečice otrokom brez nadzora odrasle osebe! Pečico predhodno segrejte na  160° (150°-170°).  Čas in temperaturo najbolje določite s testiranjem. Pekač obvezno pokrijte z aluminijasto folijo ali peki papirjem.
·    Najbolje, da motiv s peki papirjem, kartonom, teflonom… tudi rahlo obtežite.
·    Ne segrevajte direktno na kovini ali keramiki.
·    Segrevajte cca. 2-3 minute, dokler se plastika lepo ne skrči v ploščato stanje. Ne segrevajte v mikrovalovni pečici!
Nasveti in predlogi:
·    Če je potrebno nastavite vaše tiskalniške nastavitve na photo/glossy.
·    Vaš motiv bo postal za polovico manjši, debelejši in močnejši. Barve bodo po pečenju postale temnejše in bolj intenzivne.
·    Obliko lahko poljubno pobarvate prav z vodoodpornimi flomastri, Copic in Sakura flomastri ali Staz-on blazinico za štampiljke. S škarjami izrežite obliko. Oblike lahko izsekate tudi z močnimi luknjači ali s pomočjo Press Bossa, Sizzixa… Če želite izdelati obesek naredite predhodno v samo obliko tudi luknjico, ki pa se pri pečenju prav tako skrči, zato bodite pozorni, da boste naredili dovolj veliko luknjico.
·    Po pečenju je uporabne predmete priporočljivo zaščititi oz. premazati z zaščitnim lakom.
·    Ko je plastika še topla jo lahko še ukrivite. Idealno za izdelovanje držal za servete. Dokler je še topla lahko vanjo še vrezujete oblike s topo ali ostro konico (pisalo za embossiranje). Ko se plastika dokončno speče in ohladi, je ne moremo več oblikovati, kljub ponovnemu segrevanju.
·    Za pritrjevanje razne kovinske delce kot npr: magnete, osnove za broške, osnove za lasne sponke… za otroke uporabite obojestransko lepljivo peno, bolj učinkovito pa je dvokomponentno lepilo, vendar ga uporabljajte samo pod nadzorom odrasle osebe.
Navodila za segrevanje:
·    Pred pečenjem lahko motiv prekrijete s paus papirjem ali peki papirjem, da zmanjšate zvijanje in lepljenje motiva.
·    Če se pojavi zelo močno zvijanje in ukrivljanje motiva, lahko vzamete iz pečice, sploščite, malenkost shladite in postavite nazaj v pečico. Za večje oz. daljše motive, lahko zmanjšate temperaturo, da proces upočasnite.
·    Položite izrezano obliko na papir obrnjeno navzgor s pobarvano stranjo. Pecite 2 do 3 minute in pazite, da se oblika pri krčenju ne prepogne. Če se to zgodi jo takoj obrnite in položite čim bolj vodoravno. Oblika se skrči približno za polovico in postane 5-krat debelejša. Po pečenju vzamete obliko iz pečice in jo sploščite s pomočjo aluminijaste folije ali peki papirja.
·    Folija se ne bo skrčila na točne proporce, lahko pride do rahlih odstopanj.
·    Najlažje pa se plastiko segreva s pomočjo grelnika oz. fena za embossiranje ( št. artikla: 14145-4501), pri čemer lahko obliko kontrolirate s pomočjo dolge pincete.
Skrčljiva plastika je idealna za izdelovanje nakita, magnetov, obeskov za ključe, ornamentov, označb za imena, gumbov…
Zabavajte se, ko boste domišljiji pustili prosto pot!