Oddelki

Jesenske delavnice

Fimo masa in različne tehnike zlatenja, ter barvanja izdelkov

 Na delavnici si bomo izdelali nakit iz Fimo mase in spoznali razne tehnike barvanja polimerne gline.  Kot osnovni izdelek bomo naredili obesek, lahko pa  tudi osnovne elemente za prstane, broške ali pripadajoče uhančke. Prikazala bom uporabo zlatih lističev v Fimo masi, najnovejše Pearl Ex metalne pigmente, zlatenje z drobnimi bleščicami, akrilnimi barvami, alkoholnimi in akrilnimi tuši, Izink tuši, ter pigmenti v balzinicah za štampiljke. Naredili bomo razne odtise v material in ugotavljali kakšne odtise za seboj pustijo srajčke za embossiranje, štampiljke, brusni papir in cedila. Prikazala bom možnosti uporabe metalnih pigmentov v kombinaciji s štampiljkami, šablonami in poudarjenimi izbočenimi teksturami. Ugotovili bomo s katerimi materiali si lahko pomagamo pri odtisih, oziroma, kako jih najbolje poudarimo.  Prve izdelke bomo tudi pekli, ter se pogovorili o zaključnih fazah pri oblikovanju iz polimerne gline. Torej govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

Ponedeljek, 28. 10. 2019 … od 16.00 do 18.00 … cena posamezne delavnice je 15 €

 

 

Novoletne voščilnice s pomočjo naprave  Buddy Pro, prahu za embosiranje in barvanje s Copic flomastri

Nov, nepogrešljiv pripomoček za natančno odtiskovanje prozornih štampiljk vam bo zagotovo všeč. Z njim lahko vedno odtisnemo lepe in jasne odtise, tudi, če nimamo najnovejših blazinic za štampiljke, saj naprava omogoča večkraten odtis štampiljke na isto mesto. Tako se lahko igramo z barvnimi prehodi in postopnim odtiskovanjem.  Čudovite voščilnice lahko ustvarimo z večbarvnimi odtisi. Naučili se bomo tehniko embosiranja z embosing prahom. Dejansko bodo vaši odtisi izgledali, kot bi bili natisnjeni profesionalno, saj se metalni prah stopi in odtis je podoben pravemu tisku.  Prah za embosiranje potresemo po lepljivi podlagi (lahko uporabimo lepilo v svinčniku ali pa lepilno blazinico za štampiljke). Prah vsebuje posebne delce, ki se na vročini stopijo, segrevali ga bomo s pomočjo posebnega grelca. Notranjost odtisov pa bomo pobarvali s Copic flomastri. Svetovno najbolj priznani alkoholni markerji so res odlični. Nevidni prehodi, senčenje in realistično obravnavanje božičnih odtisov vas bo pustilo odprtih ust. Pokazala vam bom vse trike, ki so potrebni, da vam bo barvanje končno zares uspelo. Naredili bomo čudovite novoletne voščilnice, ki jih bomo podarili bližnjim v čarobnih prazničnih dneh, ki nas čakajo konec leta. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

Torek, 29. 10. 2019 … od 16.00 do 18.00 … cena posamezne delavnice 15 €

 

 

Popularna Pouring tehnika- zlivanje akrilnih barv na platno

Na delavnici se bomo naučili osnovnih tehnik zlivanja akrilnih barv. Postopek je sila enostaven, rezultati pa spektakularni. In kar je najbolj zanimivo – nikoli se ne ve, kakšen bo končni rezultat. Barve se pripravijo v lončke in se mešajo s Pouring medijem. Za dodatne efekte pa se uporablja tudi silikonsko olje in plinski spajkalnik. Začeli bomo z najbolj enostavno tehniko : »pouddle pour« Barve se pripravijo in vsaka posebej zlivajo na platno. Vzorec se doseže z nagibanjem platna in zlivanjem barve. Preizkusili bomo tudi »Flip cup in Dirty pour« Pri teh dveh tehnikah so individualno zmešane barve zlite ena v drugo že v samem lončku. Pri »Dirty pour« tehniki so barve v lončku rahlo zmešane in zlite direktno na platno. Pri »Flip cup« tehniki se platno postavi na lonček in obrne okrog. Potem dvignemo kozarček in počakamo, da barve stečejo. »Swirl« ali »Tree Ring« pa se pogosto kombinira z eno od tehnik zlivanja. Barve se previdno zlije na platno s krožnimi gibi. Preizkusili pa bomo seveda narediti tudi mehurčke, oz. satovje s pomočjo silikonskega olja. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

Četrtek, 30. 10. 2019 … od 16.00 do 18.00 …cena posamezne delavnice je 15€

 

 

Delavnice bodo potekale  v prostorih trgovine Hobby & Art.
V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! Prijave so obvezne. 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590
Elektronski naslov:
info@hobbyart.si

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja