Oddelki

Zimske počitniške delavnice

Ustvarjalna počitniška delavnica 1 … popularna Pouring tehnika- zlivanje akrilnih barv na platno

Na delavnici se bomo naučili osnovnih tehnik zlivanja akrilnih barv. Postopek je sila enostaven, rezultati pa spektakularni. In kar je najbolj zanimivo – nikoli se ne ve, kakšen bo končni rezultat. Barve se pripravijo v lončke in se mešajo s Pouring medijem. Za dodatne efekte pa se uporablja tudi silikonsko olje in plinski spajkalnik. Začeli bomo z najbolj enostavno tehniko : »pouddle pour« Barve se pripravijo in vsaka posebej zlivajo na platno. Vzorec se doseže z nagibanjem platna in zlivanjem barve. Preizkusili bomo tudi »Flip cup in Dirty pour« Pri teh dveh tehnikah so individualno zmešane barve zlite ena v drugo že v samem lončku. Pri »Dirty pour« tehniki so barve v lončku rahlo zmešane in zlite direktno na platno. Pri »Flip cup« tehniki se platno postavi na lonček in obrne okrog. Potem dvignemo kozarček in počakamo, da barve stečejo. »Swirl« ali »Tree Ring« pa se pogosto kombinira z eno od tehnik zlivanja. Barve se previdno zlije na platno s krožnimi gibi. Preizkusili pa bomo seveda narediti tudi mehurčke, oz. satovje s pomočjo silikonskega olja. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

Ponedeljek, 25.2. 2019 … od 16.00 do 18.00 … cena posamezne delavnice 15€, cena tedenskega sklopa delavnic (5x 2 uri) 55€

 

 

 

Ustvarjalna počitniška delavnica 2 … Izdelovanje prstana iz aluminijaste žice in zapestnice z obeskom

Aluminijasta žica se zelo lahko upogiba in oblikuje, zato se jo enostavno lahko uporablja pri oblikovanju prstanov in raznoraznega nakita. Na delavnici si boste v poljubni barvi izdelali prstan ali dva in obesek za na zapestnico ali verižico. Skupaj bomo ugotovili katere vrste perl lahko uporabimo pri izdelavi prstana oz. obeska. Uporabljali bomo embossirano aluminijasto žico, ploščato in navadno. Za sam obesek pa bomo izbrali motiv kar na spletu, ga natisnili in vstavili v kovinske osnove, ter nanje nalepili silikonsko ploščico. Iz kombinacije obeska in aluminijaste žice, si boste lahko naredili svojo zapestnico in jo tudi pravilno zaključili. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

Torek, 26.2.2019 … od 16.00 do 18.00 … cena posamezne 15€, cena tedenskega sklopa delavnic (5x 2 uri) 55€

 

 

 

Ustvarjalna počitniška delavnica 3 … Nakit iz Fimo mase in različne tehnike zlatenja, tehnike z Izink pigmentnimi tuši

Na delavnici si bomo izdelali nakit iz Fimo mase in spoznali razne tehnike barvanja polimerne gline. Kot osnovni izdelek bomo naredili obesek, lahko pa tudi osnovne elemente za prstane, broške ali pripadajoče uhančke. Prikazala bom uporabo zlatih lističev v Fimo masi, Pearl Ex metalne pigmente in zlatenje z finimi bleščicami, akrilnimi barvami, alkoholnimi in akrilnimi tuši, Izink tuši, ter pigmenti v balzinicah za štampiljke. Naredili bomo razne odtise v material in ugotavljali kakšne odtise za seboj pustijo srajčke za embossiranje, štampiljke, brusni papir ...

Izink tuši so pri nas precej nepoznani, pa vendar ponujajo ogromno možnosti in novih tehnik pri izdelavi nakita iz polimerne gline. Prikazala bom nekaj možnosti uporabe. Zagotovo vas bodo navdušili. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

Sreda, 27.2.2019 … od 16.00 do 18.00 … cena posamezne delavnice 15 €, cena tedenskega sklopa delavnic (5x 2 uri) 55€

 

 

Ustvarjalna delavnica 4 … Alkoholni tuši in Yupo papir

               Izredno zanimiva tehnika kapljanja in zlivanja alkoholnih tušev na gladek papir vas bo prepričala, saj je popolnoma enostavna, efekti pa presenetljivi. Barvne tuše različnih proizvajalcev: Ranger, Jacquard, Copic bomo preizkusili na različnih papirjih. Seveda bomo predvsem kapljali, pihali, zlivali, ter topili alkoholne tuše. Izdelke pa seveda nadgradili s črtno risbo naknadno. Pri delu bomo uporabljali rokavice in grelnike z vročim zrakom. Zato vas prosim, da se oblečete primerno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

Četrtek, 28.2.2019 … od 16.00 do 18.00 … cena posamezne delavnice 15 €, cena tedenskega sklopa delavnic (5x 2 uri) 55€

 

 

Ustvarjalna delavnica 5 … Naredimo si Piši-briši magnetno tablo za na steno

Na delavnici si boste tokrat lahko izdelali poljubno dimenzijo magnetne Piši- briši table. Rob table bomo okrasili s servietno tehniko. Tabla bo namenjena pisanju s kredami ali krednimi flomastri in bo tudi magnetna. Na močno grundirano kartonsko osnovo bomo najprej nanesli kovinsko barvo (črna), v več slojih in jo prelakirali s posebnim lakom, ki površino spremeni v Piši-briši tablo. V servietni tehniki bomo izdelali poljubno širok okvir. Na zadnjo stran bomo nalepili tudi trikotnik za obešanje na steno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

Petek, 1.3.2019 … od 16.00 do 18.00 … cena posamezne delavnice 15 €, cena tedenskega sklopa delavnic (5x 2 uri) 55€

 

Delavnice bodo potekale  v prostorih trgovine Hobby & Art.
V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! Prijave so obvezne. 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590
Elektronski naslov:
info@hobbyart.si

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja