Šablone

Šablone 1 izdelek.

Akrilne samolepilne šablone so primerne za uporabo na različnih materialih kot so les, platno, kartonski izdelki in predvsem za stenske poslikave. Za stenske poslikave so najbolj primerne Amsterdam akrilne barve saj zaradi svoje pastoznosti ne stečejo za šablono. Barve se na šablono najlažje nanašajo z čopičem v obliki gobice , gobastim valjčkom...
Akrilne samolepilne šablone so primerne za uporabo na različnih materialih kot so les, platno, kartonski izdelki in predvsem za stenske poslikave. Za stenske poslikave so najbolj primerne Amsterdam akrilne barve saj zaradi svoje pastoznosti ne stečejo za šablono. Barve se na šablono najlažje nanašajo z čopičem v obliki gobice , gobastim valjčkom ali šablonskim prirezanim čopičem .
Več
 • Šablone samolepilne fleksibilne 7 x 10 cm

  Šablone so samolepilne, fleksibilne in primerne za večkratno uporabo.
  Šablone so lepljive in še posebej primerne za dekoracijo z njimi lahko dekorirate tekstil, usnje, brisače, platna,skodelice…zaradi fleksibilnosti so primerne tudi za neravne, ukrivljene površine. Najprej odstranite prozorno folijo od šablone. Površina na katero boste barvo nanašali naj bo čista,  razmaščena in suha. Motiv prilepite na površino in ga zgladite. S primernim čopičem nanesite barvo. Za tapkanje uporabite ne-tekoče barve. Zanimiv efekt lahko dosežete s prehodom iz ene barve v drugo. Ko končate z nanašanjem barve, previdno odstranite šablono in pustite, da se barva posuši. Šablono in pripomočke takoj očistite z vodo ali vlažno krpo. Vedno shranjujte šablone nalepljene nazaj na prozorno folijo.

 • Šablona 11 x 70 cm
 • Šablone XXL
  Ti dekorativni stenski vzorci vnesejo v vaše stanovanje individualni videz. Z njimi lahko dekorirate stene, pohištvo, ogledala, zavese, vrata itn…Šablone so samolepilne, fleksibilne in primerne za večkratno uporabo.
  Navodila:
  Podlaga mora biti čista, razmaščena in suha. Najprej previdno odstranite prozorno folijo od šablone in bodite pozorni na notranje izseke. Motiv po številkah prilepite na površino in ga zgladite. Začnite z najnižjim delom šablone. Bodite pozorni pri stikih, dele šablone prilepite točno enega poleg drugega.  Enakomerno ometane stene in tapete brez vidne strukture so še posebej primerne. Na mineralni omet je potrebno šablono dodatno prilepiti. S primernim (odrezanim) čopičem nanesite barvo (tapkanje). Barvo lahko nanašate tudi s penastim valjčkom ali gobico.  Nanašajte postopoma od robov šablone proti notranjosti motiva. Tehniko tapkanja  najprej preizkusite na papirju, da ugotovite kako doseči pravo intenzivnost barve. Barve lahko nanašate v več tanjših plasteh. Na določena mesta lahko barvo nanesete večkrat. Zanimiv efekt lahko dosežete s prehodom iz ene barve v drugo. Ko končate z nanašanjem barve, previdno odstranite šablono in pustite, da se barva posuši. Če je potrebno lahko s tankim čopičem naredite popravke naknadno. Šablono in pripomočke takoj očistite z vodo ali vlažno krpo. Vedno shranjujte šablone nalepljene nazaj na prozorno folijo. Barvanje je priporočljivo z akrilnimi slikarskimi barvami ali posebnimi barvami. Zidne barve so povečini preredke in lahko zamakajo.
 • Šablone fleksibilne samolepilne 13 x 20cm
 • Šablone 21 x 29 cm fleksibilne
  Šablone so samolepilne, fleksibilne in primerne za večkratno uporabo.
  Šablone so lepljive in še posebej primerne za dekoracijo z njimi lahko dekorirate tekstil, svilo, usnje, brisače, platna…zaradi fleksibilnosti so primerne tudi za neravne, ukrivljene površine. Najprej odstranite prozorno folijo od šablone. Površina na katero boste barvo nanašali naj bo čista,  razmaščena in suha. Motiv prilepite na površino in ga zgladite. S primernim čopičem nanesite barvo. Za tapkanje uporabite ne-tekoče barve. Zanimiv efekt lahko dosežete s prehodom iz ene barve v drugo. Ko končate z nanašanjem barve, previdno odstranite šablono in pustite, da se barva posuši. Šablono in pripomočke takoj očistite z vodo ali vlažno krpo. Vedno shranjujte šablone nalepljene nazaj na prozorno folijo.
 • Čopiči za šablone
 • Šablone XL 22 x 67cm
 • Šablona fleksebilna 11 x 25cm
 • Silhueta XXL za steno iz MDF lesa
  Lesene večdelne silhuete pobarvamo lahko z univerzalnimi barvami , slikarskimi akrilnimi barvam ali pa jih okrasimo s servietno tehniko . Nazadnje jih prilepimo na steno.
 • Šablone za steklo A3 29 x 42cm

  Najprej odstranite prozorno folijo od šablone. Površina na katero boste barve nanašali naj bo čista in razmaščena. Motiv prilepite na steklo in s slikarsko lopatico nanesite barvo. Zanimiv efekt lahko dosežete s prehodom iz ene barve v drugo. Ko končate previdno odstranite šablono in pustite, da se barva posuši.

  Šablone za steklo

  Na voljo je 8 šablon v A3 formatu in so namenjene predvsem za dekoracijo oken, stekla, ogledal in ploščic. So samolepilne in večkratno uporabne.

  Šablone so primerne tudi za poslikavo s tekstilnimi barvami.

 • 3D kartonske bordure

   

  Osupljive možnosti za oblikovanje na gladke  stene, pohištvo ali platna.

  • Previdno odstranite odvečne dele iz motiva.  Potisnite dele naprej iz zadnje strani.
  • Obarvajte borduro s čopičem in gosto barvo primerno za delo s šablono. Raje nanesite nekaj tankih slojev barve kot pa enega debelega. Na površini je možno uporabiti številne barve in odtenke. Barvo pustite sušiti približno 15 minut, odvisno od količine nanesene barve. Kasneje so lahko dodani poudarki in senčenja tako z gobo kot s čopičem.
  • Po uporabi takoj očistite delovno orodje z milom in vodo.
  • Pred namestitvijo bordure na steno s šablono narišite ravno vodilno črto (npr; 8-10 cm pod stropom). Želena podlaga naj bi bila  čista in suha, kot tudi brez prahu in olja.
  • Pazljivo odstranite zaščitni sloj iz celotne zadnje strani bordure.
  • Namestite samolepljivo borduro na steno ter jo nalepite. Namig: Na grobih, neravnih podlagah bolj narahlo pritisnite s trdim valjčkom.
  • Alternativno lahko nanesete nepobarvano borduro direktno na steno ter pobarvate preko z želeno zidno barvo.
 • Šablone 30 x 30cm
 • Samolepilne šablone iz gume A5
 • Martha Stewart šablene
 • Nellies Mixed media šablone
 • Šablone Črke Številke
Prikazujem 1 - 1 od 1 izdelka
 • Art.: K747

  Barve so primerne za trendovsko dekoracijo notranjega prostora. Prekrivne šablonske barve se uporabljajo za poslikavo oken ali drugih steklenih površin. Ponujajo neomejene možnosti dekoracije in se nanašajo s pomočjo slikarske lopatice na samolepilne šablone. Barve so na vodni osnovi, pastozne, lahko se mešajo med seboj, so obstojne na svetlobo, ter...

  2,49 €
Prikazujem 1 - 1 od 1 izdelka