Materiali za izdelavo kalupov silikonski kavčuk latex

Zadnje ogledano

Silikonski kavčuk Extrem 500 + 500g.Povečaj

Silikonski kavčuk Extrem 500 + 500g.

C114

1

39,99 €

Je dvokomponentni material za izdelavo visokokvalitetnih elastičnih modelov za ulivanje kopij, prototipv, modelov in podobno.
Silikonski kavčuk EXTREM je samorazliven, pri izdelavi kalupa povzame tudi najbolj  komplicirane oblike modela in njegove detajle do tisočinke milimetra. Multiplicirani izdelki zato dimenzijsko praktično enaki originalu; skrček znaša cca. 0,05%.
Extrem se lahko uporablja pri sobni ali zvišani (do 60 st.C) temperaturi.
V kalup, narejen s silikonskim kavčukom EXTREM se lahko uliva Keramasa, mavec, Kristal PS), vosek, mila, cement) Kalupi so visoko elastični in odporni na trganje.
Strdi se v 2-3 urah v srednje mehak gumijast kalup, ki omogoča veliko                                                                                                                                 število ulivanj.
Opozorilo: V kolikor izdelujete kalup na poroznem modelu, morate le-tega predhodno premazati z ločevalnim sredstvom ( Ločevalec V-1 ali Ločevalec V-5)
NAČIN UPORABE
Komponenti A in B  dobro premešamo.
Čas do začetka želiranja oz. strjevanja znaša 10-15 minut.
Model postavimo v primeren okvir in  nanj v tankem sloju s čopičem nanesemo silikonski kavčuk. Nato model v celoti zalijte s preostalim silikonskim kavčukom. Počakamo, da kavčuk vulkanizira. Polna trdnost je pri temperaturi 23 stopinj C dosežena po 24 urah.