Kovinski pigmenti Pearl Ex

Zadnje ogledano

Pearl Ex kovinski pigment 14g. 689 Blue RussetPovečaj

Pearl Ex kovinski pigment 14g. 689 Blue Russet

JPX1689

1

7,70 €

Vsestranskost in kvaliteta pigmentov vas bo zagotovo navdušila. Zamešate jih lahko v akril, olje, tiskarsko barvo,vosek, alkoholne tuše, epoksi smolo, lepila, mavec, smolo, glino, lake… Lahko jih zmešate z arabskim gumijem in jih spremenite v črnilo za kaligrafijo ali v akvarelno barvo. Če delate na gladke ne-porozne površine pa jih lahko zmešate v lak Pearl Ex. Seveda pa jih je mogoče zmešati tudi v prozorno barvo za tekstil, ali pa v Lumiere 3D za posebne 3D učinke.

Pearl Ex je varen, inertni pigment, ki je izjemno stabilen in obstojen na svetlobi. Različne velikosti delcev, dajejo različne učinke. Od bisernega leska, do izjemnega kovinskega leska. Kovinski učinek je ustvarjen brez dodane kovine, ne bledi in se ne umaže.

Pearl Ex so razviti kot umetniški material in niso za kozmetično uporabo.

Materiali, ki so primerni za nanašanje: tkanine, vlakna (naravna in sintetična), polimerna glina, papir, skrčljiva plastika, usnje, steklo, platno, les … po potrebi zmešamo s primernim vezivom.

Velikost delcev prahu je od 10-60 mikronov. Enostavno se lahko nanaša skozi svileno sito, s čopičem ali celo pršilom. Priporočeno razmerje koncentracije pri večini medijev je 6-12% glede na težo, perlasti efekt čez osnovno barvo pa je lahko dosežen že s koncentracijo 1-3%.