Lističi za metaliziranje

Zadnje ogledano

Kreul set za metaliziranje Zlatenje z zlatimi lističi

K99410

1

21,30 €

Lističi se uporabljajo za pozlato in okraševanje dekorativnih predmetov. Z njimi lahko dosežemo edinstvene izdelke veličastnega sijaja. Primerna je večina materialov: les, steklo, papir, laneno platno, lepenka, stiropor, plastika, voščeni predmeti, keramika, porcelan, terakota, folija, kovina, kamen, usnje,…
Površina namenjena pozlati naj bo čista, brezprašna in nemastna. Nanesite tanek sloj mlečnatega lepila za lističe. Pred nanašanjem lističev mora biti lepilo nanešeno 20 minut. V primeru močne vpojnosti materiala je priporočljivo še enkrat nanesti tanek sloj mlečnatega lepila za lističe po 20-ih minutah.  Lepilo se suši od ene ure, do štiriindvajsetih ur. Kovinske lističe pritisnite na podlago z mehkim ter suhim čopičem ali gladko krpo za poliranje. Uporabite čopič ali krpo za pazljivo odstranjevanje ostankov. Po temeljitem sušenju (vsaj 12 ur) se gladke površine pazljivo polirajo z uporabo mehke polirne krpe ali z bombažem. Zatem nanesite zaščitni lak. Kovinski lističi se lahko nanašajo tudi na Fimo maso, Das maso…itn.

Komplet vsebuje: 6 kosov zlatih lističev 140 x 140mm, lepilo za metaliziranje 50ml, lak za metaliziranje 50ml, čopič za nanašanje lepila, mehak čopič za nanašanje zlatih lističev.